Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Nieuwe verbinding tussen Selderijweg en Hoogzandweg in 2025

Volgend jaar wordt er een directe verbinding gerealiseerd tussen de Selderijweg op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard en de Hoogzandweg, direct ten zuidoosten van het gebied. Dit zorgt voor een betere en veiligere ontsluiting voor de Hoogzandweg. De vergunning voor het werk is inmiddels aangevraagd.

Aan de Hoogzandweg zijn meerdere bedrijven gevestigd. Om die reden rijdt er dagelijks veel vrachtverkeer over de weg, die in de huidige situatie aansluit op de Verbindingsweg. Het wegdek is door de zware belasting verslechterd en aan vervanging toe. De huidige kruising met de Verbindingsweg, onderaan het viaduct richting Ridderkerk, wordt als gevaarlijk ervaren omdat het zicht matig is bij het invoegen. Daarnaast komt het voor dat vrachtwagens per ongeluk de Hoogzandweg op rijden, terwijl ze bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard als eindbestemming hebben.

Door een verbinding te maken tussen de Hoogzandweg en de Selderijweg kan het verkeer via Nieuw Reijerwaard het gebied binnenkomen en verlaten. De hoeveelheid vrachtverkeer op de Hoogzandweg zal hierdoor flink afnemen, waardoor de weg sneller en veiliger bereikbaar is. De huidige verbinding tussen de Hoogzandweg en Verbindingsweg komt dan te vervallen.

Om de nieuwe verbinding te realiseren wordt de Selderijweg verbonden aan de Hoogzandweg door middel van een dam met een duiker. De aannemer start binnenkort met de eerste voorbereidingen. De planning is dat de daadwerkelijke verbinding eind 2025 zal worden opgeleverd.

Geef je mening